Geautomatiseerde cryptohandel

Naar ETH of niet naar ETH

Door de snelle marktbeweging van de afgelopen maanden zijn er in korte tijd veel nieuwe verhalen ontstaan. De aanstaande goedkeuring van een Bitcoin ETF is een belangrijke katalysator, maar de heropkomst van Solana als leidende Smart Contract Layer 1 heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de manie. Met hoge snelheid en gelikte UX heeft het veel cryptohandelaren aangetrokken. Royale airdrops hebben de belangstelling doen toenemen.

Ondanks alle opwinding is er één grote speler die tot nu toe buiten beschouwing is gelaten: Ethereum. De grote oude dame van Altcoins zou meestal de koploper zijn. In eerdere cycli, na a BTC opstapje, ETH zou volgen. Het welvaartseffect zou zich vervolgens verspreiden naar lagere Marketcap-munten op Ethereum en de hele markt zou zich herstellen. Deze keer is dit nog niet uitgespeeld. Betaalbaar hoge gaskosten op Ethereum Mainnet, een fragmentatie van applicaties en mindshare naar de verschillende Layer 2’s en fragmentarische UX voor overbrugging hebben ervoor gezorgd dat ETH in de huidige run achterop is geraakt.

Blijft dit zo? Misschien niet. Ethereum-supporters zullen u er graag aan herinneren dat sinds de migratie van Proof-of-Work naar Proof-of-Stake, bekend als de samenvoeging en een Ethereum-upgrade bekend als EIP-1559, Ethereum is een deflatoir actief geweest. Veel van de meest prominente projecten die in de ruimte opkomen, maken gebruik van de Ethereum Virtual Machine (EVM) of werken op andere manieren samen met Ethereum. Zelfs als dit niet direct de prijs beïnvloedt, heeft het wel een onmiddellijke impact op Mindshare. Verbeteringen in de basislaag zoals Danksharding zullen de Ethereum-doorvoer dramatisch verhogen. Verbeterde UX over verschillende Layer 2's maakt het voor gebruikers gemakkelijker om terug te keren.

Misschien wel het interessantst vanuit macro-oogpunt: een BTC Spot ETF zal waarschijnlijk de trigger zijn op weg naar een ETH ETF. De aanvraag van Blackrock was een duidelijk teken dat het een kwestie is van WANNEER, en niet OF. Het vooruitzicht van een rendementgenererende ETF, aangezien het rendement op ETH-stakes zal toekomen aan de houders, zal aantrekkelijk zijn voor een op rendement beluste traditionele financiële beleggingsgemeenschap. Ook al waren de markten de afgelopen weken niet zo gunstig, deze cyclus is nog maar net begonnen. De toekomst van ETH ziet er rooskleurig uit.

Ander nieuws: de markten bleven zich schuimig voelen, maar toonden tot nu toe veerkracht. Houd uw stop-losses strak en geniet van de vakantie. Prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar van de Coinrule team!