Geautomatiseerde cryptohandel

ETF-week

Het duurde slechts tien jaar, een rechtszaak werd in hoger beroep gewonnen en financiële giganten als BlackRock en Fidelity raakten erbij betrokken voordat de SEC eindelijk zijn nederlaag toegaf en een Bitcoin Spot ETF goedkeurde. Natuurlijk weten we inmiddels dat er op het gebied van crypto weinig zonder drama gebeurt. Dinsdag namen hackers het X/Twitter-account van de SEC over en maakten bekend dat de ETF was goedgekeurd. De verklaring werd snel ingetrokken door de SEC, waarna de goedkeuring uiteindelijk woensdag werd aangekondigd. Donderdag, bij de opening van de NASDAQ-markt, zal Blackrock aanbellen om officieel de notering van zijn ETF-product IShares Bitcoin Trust aan te kondigen. Tegelijkertijd lanceren 10 andere ETF-aanbieders, waaronder Grayscale en VanEck. Interessant genoeg reageerde de markt op dezelfde manier op zowel de ‘nep’-aankondiging als de daadwerkelijke aankondiging: Bitcoin steeg, Ethereum steeg zelfs nog meer. De volatiliteit neemt toe, dus tegen de tijd dat u dit leest, zijn de markten wellicht weer omhoog, omlaag of zijwaarts gegaan.

Hoe je het ook bekijkt, dit is een belangrijke stap voor de crypto-industrie. Een digitaal actief dat door een anonieme ontwikkelaar is gehackt en dat alleen om snode redenen nuttig wordt geacht, kan nu via een ETF-product worden verhandeld. Elke institutionele belegger, zoals Amerikaanse pensioenfondsen of beleggingsfondsen, kan nu echt geld aanhouden Bitcoin zonder dat u zich hoeft bezig te houden met bewaring, portemonnees of accounts bij niet-gereguleerde crypto-uitwisselingen. Het is voor het eerst in de geschiedenis van cryptovaluta mogelijk dat ‘niet uw sleutels, niet uw munten’ niet langer opgaat. Voor de meeste gewone beleggers, behalve crypto-puristen, is het bezit van een ETF net zo goed als het bezitten van Bitcoin direct in de keten. ETF's genieten wettelijke bescherming en belastingvoordelen en kunnen niet worden gehackt en leeggemaakt zoals een Crypto Exchange. Hoe lang zal het duren voordat de meeste institutionele beleggers een bepaald percentage van hun portefeuille aan Bitcoin willen toewijzen?

Na de ETF is echter vóór de ETF. Alle ogen zijn nu gericht op een mogelijke Ethereum ETF. De SEC wordt geconfronteerd met deadlines om tussen mei en augustus beslissingen te nemen over verschillende aanvragen. Gezien het beperkte 3:2-besluit dat de SEC-commissarissen hebben genomen om de Bitcoin ETF goed te keuren, is de verwachting dat de belangstelling bij de SEC voor een ETH ETF lager dan laag is. Maar dezelfde grote institutionele spelers dringen er op aan en het precedent bestaat nu. Het kan moeilijk zijn om voor de SEC te beargumenteren waarom een ​​ETH ETF niet dezelfde behandeling zou krijgen als de BTC ETF. Hoe dan ook, de speculaties en geruchten zouden de komende maanden een inhaalrace van Ethereum kunnen ondersteunen naarmate de markt zich herpositioneert.

Ondertussen nadert ook de Bitcoin Halvening. Andere verhalen om op te letten komen naar voren met AI/Blockchain (in tegenstelling tot 2017 misschien deze keer in het echt?), de gebruikelijke reeks nieuwe opwindende L1’s die worden gelanceerd (Monad, Berachain en SEI trekken de aandacht) en natuurlijk neemt de opwinding toe rond het hernemen en app-ketens die erdoor worden beveiligd (Eigenlayer, Celestia, Dymension). De katalysatoren voor een interessant 2024 zijn zeker aanwezig.