Algoritmische handel

Waarom algoritmen zo belangrijk zijn voor het verhandelen van cryptocurrencies

Zoals we hier weten bij Coinrule, handel is een zware discipline. Algoritmen zijn slechts een onderdeel van de handel in cryptocurrency die iedereen zou moeten kennen.

Ooit vertelde een van de meest ervaren handelaren die ik ken me dat een goede handelaar worden ook een beter mens worden. Dat klonk als een nogal geforceerde verklaring, en misschien was het dat ook, maar één ding dat 100% zeker is, is dat Trading houding, toewijding, discipline en veel studie en onderzoek nodig heeft.

Niettemin verhandelen mensen over de hele wereld elke dag financiële activa met slechts één simpel doel: KOOP LAAG, VERKOOP HOOG! En het aantal mensen dat dit ultieme doel nastreeft groeit snel, dankzij de opkomst van de nieuwe fascinerende activaklasse van Cryptocurrencies. Waarom?

Omdat cryptocurrencies de toekomst van Finance vertegenwoordigen en zeer waarschijnlijk de meeste bedrijfssectoren zoals wij die kennen, zullen verstoren. Afgezien van de innovatieve en revolutionaire ideeën die de golf van cryptocurrencies ondersteunen, biedt deze nieuwe activaklasse handelaren zeer bijzondere kenmerken in vergelijking met "traditionele" financiële activa. Moderne financiële markten kunnen worden geanalyseerd vanuit twee tegengestelde gezichtspunten: het fundamentele en het technische. Sommige handelaren gebruiken alleen de eerste, sommige alleen de laatste, andere gebruiken een combinatie van deze twee benaderingen.

Cryptocurrencies zijn een totaal nieuwe activaklasse, er zijn niet genoeg modellen of kaders die kunnen helpen om ze niet eens een schatting van een "echte waarde" toe te kennen, het is bijna onmogelijk om ze te analyseren met behulp van klassieke fundamentele analyse, alleen omdat in de meeste gevallen de economie achter ze verschillen te veel van traditionele bedrijven, en zelfs als er overeenkomsten zouden zijn in het niveau van openbare informatie over hen, zou het vaak niet volledig betrouwbaar of te zwak zijn om een ​​volledige beoordeling van hen te formuleren.

Aan de andere kant kan hetzelfde Crypto-activum op veel verschillende locaties en beurzen worden verhandeld, zodat handelaren veel prijsgerelateerde gegevens kunnen analyseren. Sommigen zouden kunnen zeggen dat alleen al door te analyseren hoe een prijs in de tijd beweegt, we kunnen afleiden over de ontwikkeling van het krachtenevenwicht tussen vraag en aanbod, die de ultieme drijfveren zijn voor elke prijsbeweging. En daar komt de geweldige nuttige implementatie van technische analyse om crypto-activa te verhandelen.

Het belang van dit aspect wordt vaak niet genoeg onderstreept. Aangezien de meeste mensen die in cryptocurrencies handelen, gebruikmaken van door Technical Assets ondersteunde strategieën, is de kans groter dat zich een prijspatroon ontvouwt. Simpel gezegd, de prijs gaat meestal maar in één richting, omdat de meeste handelaren denken dat het in die richting zal gaan. Als het grootste deel van de handelaren in één markt gaat kopen, gaat de prijs omhoog. VRAAG EN AANBOD, zo gezien is handelen toch niet zo moeilijk?

Dus wat maakt handelen zo moeilijk? De menselijke natuur, emoties en gevoelens kunnen de ergste vijanden zijn voor een handelaar. Elke handelaar in cryptocurrency kan een andere reactie hebben op dezelfde prijsbeweging: angst, euforie, hebzucht en desillusie zijn gevoelens die een handelaar zelfs op dezelfde dag kan ervaren en die een behoorlijk negatief effect zullen hebben op zijn of haar vermogen om rationele beslissingen.

Dat is de reden waarom een ​​handelsbot het potentieel heeft om uw handelsresultaten aanzienlijk te verbeteren als u al een ervaren handelaar bent, of het kan een gemakkelijke manier zijn om als beginner te beginnen met handelen.

"De markt weet niet of je long of short bent en het kan hem niets schelen. Jij bent de enige die emotioneel betrokken is bij je positie. De markt reageert gewoon op vraag en aanbod en als je het op een bepaalde manier aanmoedigt, is er altijd iemand anders juicht het net zo hard dat het de andere kant op zal gaan." Marty Schwartz

Dit is Coinrule belangrijkste doel, om cryptocurrency-handel effectiever en gemakkelijker te maken. De markten draaien 24/7, over de hele wereld, dus het is onmogelijk om het potentieel ervan volledig te benutten zonder een handelsalgoritme dat voor uw posities zorgt, zelfs als u slaapt!

Volg ons op

Twitter @CoinRuleHQ

Linkedin https://www.linkedin.com/company/coinrule/

Bekijk ons ​​GRATIS e-book over cryptocurrency-handel – https://coinrule.io/blog/category/ebook/